El gat de Schrödinger - viatgers en el temps - botiga geek i regals originals
Regals geeks

El gat de Schrödinger

gato-schrodinger-viajeros-en-el-tiempo

06 d'octubre El gat de Schrödinger

Un dels meus mascotes teories sens dubte, és que gats, preferentment vius sempre han agradat m. Avui parlem de la teoria física de Gat de Schrödinger.

Què és l'experiment de la de Schrödinger gat?

schrodinger-viajeros-en-el-tiempoErwin Schrödinger Es proposa un sistema que està compost d'una caixa tancada, opac que contenen un gat en el seu interior una ampolla de gas verinós i un mecanisme, que conté una única partícula radioactiva amb una probabilitat del 50% de es desintegren en un moment donat Així que si la partícula es desintegren, el verí és alliberat i mor el gat.

Al final de l'hora fixada, hi ha un 50% de probabilitats que el dispositiu s'ha activat i el gat és mort i la mateixa probabilitat que el dispositiu no ha estat activat i el gat es viu. Segons els principis de la mecànica quàntica, una correcta descripció del sistema en aquell moment (la funció d'ona) resultarà de la superposició d'Estats «viure» i «mort» (descrit al seu torn per la seva funció d'ona). No obstant això, una vegada s'obre la caixa per comprovar l'estat del gat, seria viu o mort.

Passa que hi ha una propietat que tenen els electrons, a estar a dos llocs al mateix temps diferent i poden ser detectats pels dos receptors i donar-nos a sospitar que el gat és viu i mort al mateix temps, que s'anomena superposició. Però quan obri la caixa i voler comprovar si el gat està encara viva o no, perturbaremos aquest estat i veurà si el gat es viu, ni va morir.

Aquí està la paradoxa de El gat de Schrödinger. Mentre que en la descripció clàssica del sistema, el gat es viu o és mort fins que obri la caixa i comprovar el seu estat, en el sistema de mecànica quàntica en una superposició d'Estats possibles fins intervé l'observador, que no Pot ser possible per la simple utilització de la lògica. Es produeix el pas d'una superposició d'Estats a un estat definit com a resultat del procés de mesurament, i no es pot predir, l'estat final del sistema: només la probabilitat d'obtenir cada resultat. La naturalesa del procés roman una pregunta oberta, que ha donat lloc a diferents interpretacions de caràcter especulatiu.

Us deixem un vídeo on podem veure amb claredat on rau la paradoxa de l'experiment de El gat de Schrödinger.

Com funciona el gat de Schrödinger teoria de viatjar en el temps?

Així s'obre un món de possibilitats i mai millor. El problema de El gat de Schrödinger trucar en qüestió l'existència de múltiples realitats possiblesque ha pogut per exemple crear cada vegada que es presenta una selecció. L'existència de diferents línies temporals és coneixement per autèntics viatgers en el temps.

Aquesta teoria ha estat com tema principal a la gran pantalla en algunes ocasions, una de les últimes pel·lícules que em va impressionar pel seu baix pressupost i un resultat impressionant, és la thriller psicològic de la coherència. Molt recomanable.

El gat de Schrödinger
5 (100%) 50 vots

Ajuda'ns a compartir l'article?


1Comment

Envia un comentari